Brokolica je bohatým zdrojom mnohých vitamínov, minerálov a vlákniny. Obsahuje silné antioxidanty, ktoré podporia rast buniek a tkanív vo vašom tele. Má silné protizápalové účinky. Vysoký obsah vlákniny zlepší vaše trávenie a postará sa o zníženie hladiny cukru v krvi. Je výbornou prevenciou pred kardiovaskulárnymi chorobami.
Paradajky a výrobky z nich môžu znížiť riziko srdcových chorôb a viacerých druhov rakoviny. Obsahujú lykopén, ktorý sa postará o zdravie vašej pokožky.
Príprava týchto cestovín nezaberie veľa času a určite vám bude táto zaujímavá kombinácia chutiť.
Potrebujeme:
120 g celozrnných cestovín
1 menšiu brokolicu
2 strúčiky cesnaku
čierne korenie
4 paradajky, môžu byť aj cherry
strúhaný parmezán
sezamové semienka
citrónovú šťavu
olivový olej
bylinky – bazalku a koriander
Postup:
Brokolicu si uvaríme v osolenej vode do mäkka.
Cestoviny si uvaríme al dente, alebo ako máte radi.
V mixéri si rozmixujeme bazalku, koriander, sezamové semienka a cesnak.
Pridáme brokolicu a všetko mixujeme do hladka.
Na oleji si opražíme paradajky, posolíme, okoreníme. Vložíme k nim brokolicu a pretlačený cesnak a prehrejeme.
Nakoniec zľahka primiešame uvarené cestoviny.
Ozdobíme strúhaným parmezánom a nadrobno nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť vám prajem😊