Hliva ustricová je zdrojom bielkovín a vlákniny, využívaná je v kuchyni na mnoho rôznych spôsobov a je vynikajúca na zlepšenie trávenia a povzbudenie metabolizmu. Ochráni aj vaše srdce a cievy. Obsahuje betaglukán a je výborným prostriedkom na prevenciu proti rakovine.
Jej konzumácia vám dodá energiu a pocit vitality. Je prírodným antibiotikom a zvýši vám vašu imunitu.
A v neposlednej rade zlepší vám aj náladu.
Tento recept sa vám určite zapáči jednoduchou prípravou a skvelou chuťou.
Potrebujeme:
500 g hlivy ustricovej
1 cibuľu
Ghí maslo
olivový olej
1 kyslú smotanu
2 PL špaldovej múky
kurkumu
2 mrkvy
2 petržleny
kúsok zeleru
soľ
čierne korenie
petržlenovú vňať
Postup:
Zeleninu si očistíme a nakrájame na hranolčeky. Dáme na plech /môžete si ho pokryť papierom na pečenie/ a posolíme. Vrch pokvapkáme trochou olivového oleja a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote okolo 180°C približne 30 minút, kým je zelenina upečená. Počas pečenia ju párkrát popretáčajte.
Cibuľu si nakrájame nadrobno. Hlivu si očistíme a tiež nakrájame. V hlbšej panvici si dáme zohriať Ghí maslo a na ňom opražíme cibuľu. Pridáme hlivu a chvíľku podusíme, môžete podliať trochou vody. Osolíme, okoreníme a pridáme kurkumu.
Keď je hliva udusená, približne po 15 minútach, zalejeme ju kyslou smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali múku.
A miešame do zhustnutia.
Na tanier kladieme opečenú zeleninu a hlivu. Ozdobíme nadrobno posekanou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť vám prajem😊