Hríby obsahujú vysoké dávky antioxidantov, ktoré vás ochránia pred stresom a starnutím. Postarajú sa aj o vašu pamäť a podporia činnosť srdca.
Obsahujú vysoké dávky vitamínu D a spevnia vaše kosti. Huby sú bohaté na vitamíny skupiny B: riboflavín [B2], folát [B9], tiamín [B1 a niacín [B3]. Ich častou konzumáciou si zvýšite imunitu.
Vyskúšajte tento zaujímavý recept.
Potrebujeme:
30 g sušených hríbov
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
150 g hlivy ustricovej
150 g šampiňónov
1 grécky jogurt
3 zemiaky
Ghí maslo
olivový olej
bylinky – koriander, alebo petržlenová vňať
Postup:
Sušené hríby si namočíme približne na pol hodiny.
V panvici si zojhrejeme Ghí maslo a opečieme na ňom nadrobno nakrájané cibule.
Sušené hríby scedíme, pokrájame nadrobno a pridáme do panvice, za občasného miešania opražíme približne 5 minút. Potom pridáme nakrájanú hlivu a šampiňóny. Osolíme, okoreníme a pridáme pretlačený cesnak, podlejeme trochou vody a dusíme asi 10 minút.
Do hríbovej zmesi vmiešame jogurt a dáme ju do zapekacej misy.
Na vrch nakrájame zemiaky – nakrájajte ich len na tenučké plátky a vrch polejte olivovým olejom.
Pečte v predhriatej rúre približne 35 minút pri teplote 180°C, kým sú zemiaky mäkké.
Servírujte ozdobené posekanými bylinkami.
Dobrú chuť vám prajem😊