Ak máte radi jablká, určite ste si už upiekli mnoho výborných koláčov. Jablká sú vďačným ovocím, ktoré aj z obyčajného koláča vyčarí delikatesu.
Obsah vlákniny podporí vaše trávenie, pomôže pri chudnutí a postará sa o zdravé črevá. Jablká sú nabité vitamínmi a minerálmi a ich pravidelná konzumácia sa postará o vašu imunitu.
Vyskúšajte tento vynikajúci koláč s tvarohom.
Potrebujeme:
300 g strúhaných jabĺk
250 ml mandľového mlieka
250 g tvarohu
80 g kokosového cukru/alebo trstinového/
150 g polohrubej špaldovej múky
1/2 kypriaceho prášku
trochu sódy bikarbóny
100 g mletého maku
2 vajcia
hrsť hrozienok
štipku škorice
1 horkú čokoládu
Postup:
Jablká si ošúpeme a postrúhame na hrubšom strúhadle do misky.
Pridáme vajcia, vlažné mlieko a tvaroh a zľahka premiešame.
Následne vmiešame múku, cukor, mak, hrozienka a pridáme škoricu.
Nakoniec vsypeme prášok do pečiva a trochu sódy bikarbóny.
Cesto vylejeme na plech /alebo do nádoby na pečenie/, ktorý sme potreli olejom a urovnáme.
Koláč pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180°C približne 40 – 45 minút.
Po vychladnutí natrieme vrch koláča čokoládou.
Dobrú chuť vám prajem😊