Losos patrí k výživným a zdravým jedlám, ktoré sa postarajú o vašu dobrú náladu.
Losos v kombinácii so šošovicou sa vám určite zapáči.
My máme radi všetky druhy rýb, ale losos je náš obľúbený.
Konzumáciou lososa dodáte vášmu telu mnoho minerálov a vitamínov, hlavne vitamíny skupiny B, ktoré sa postarajú o zníženie stresu a prinesú vám pocit kľudu a pohody.
Vyskúšajte tento zaujímavý recept, hodí sa na obed aj na večeru a máte ho pripravený za chvíľku.
Potrebujeme:
2 filety lososa
1 cibuľu
ryžu basmati
100 g šošovice
cherry paradajky
2 vajcia uvarené natvrdo
olivový olej
2 lyžičky korenia garam masala
štipku kurkumy
bobkový list
citrónovú šťavu
soľ
čierne korenie
bylinky
Postup:
Lososa osolíme, okoreníme a dáme do panvice. Podlejeme ho vriacou vodou a pridáme trochu kurkumy, korenie garam masala a bobkový list. Varíme približne 15 minút, kým je mäkký. Kúsky lososa si nakrájame na drobno.
Ryžu si uvaríme v ryžovare.
Šošovicu uvaríme v slanej vode do mäkka.
V panvici si opražíme na polovičky nakrájané paradajky, osolíme a okoreníme a nakoniec pridáme citrónovú šťavu.
V druhej panvici si osmažíme na oleji na drobno nakrájanú cibuľku, pridáme lososa, ryžu a šošovicu a zľahka premiešame.
Servírujeme na tanieri ozdobené nakrájanými vajíčkami a opraženými paradajkami.
Ozdobíme nasekanými bylinkami.
Dobrú chuť vám prajem😊