Pečené hrušky s medom

pecene hrusky

Hrušky sú plné vitamínov, hlave vitamínu C a sú bohaté na meď a draslík. Podporia peristaltiku čriev vďaka vláknine, ktorú obsahujú. Sú bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré vás dokážu chrániť pred chorobami a pomôžu zmierniť zápal.

Jedzte ich aj so šupkou, pretože tam sa nachádza najviac živín.

Tento jednoduchý recept máte pripravený rýchlo a vďaka medu si uspokojíte chute na sladké.

hrusky

Potrebujeme:

2 hrušky
mletú škoricu
kokosový olej
na hrubo pomleté vlašské orechy
med

 

Príprava:

Hrušky si rozkrojíme na polovice. Vyberieme jadrovník. Ak chcete môžete si ich ošúpať, ja ich pripravujem aj so šupkou.
Zapekaciu misu si potrieme kokosovým olejom a do nej si poukladáme pripravené hrušky.
Potrieme ich medom a zľahka posypeme mletou škoricou. Na vrch dáme na hrubo pomleté vlašské orechy.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 180°C.

Hrušky by mali zmäknúť.

Poukladáme ich na tanier a na každú dáme ešte trochu medu, prípadne javorový sirup.
Hrušky servírujeme teplé.

 

Dobrú chuť vám prajem.

Tatiana Benčeková
Tatiana je certifikovaná koučka menopauzy, výživová poradkyňa a aromaterapeutka. Založila komunitu žien, ktoré vstupujú do perimenopauzy, menopauzy, alebo týmto obdobím zmien práve prechádzajú. Ako koučka v oblasti holistickej výživy a terapeutka duše pomáha ženám nájsť rovnováhu medzi telom a mysľou. Tatiana je autorkou úspešných e-bookov, vrátane 10 krokov k zvládnutiu menopauzy prirodzenou cestou , Tajomstvá prirodzeného chudnutia a 5 kódov hormonálnej rovnováhy(s bonusmi o bylinkách, adaptogénoch a éterických olejoch). Učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Tatiana tiež poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiana nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>