Pečené hrušky s medom

pecene hrusky

Hrušky sú plné vitamínov, hlave vitamínu C a sú bohaté na meď a draslík. Podporia peristaltiku čriev vďaka vláknine, ktorú obsahujú. Sú bohatým zdrojom antioxidantov, ktoré vás dokážu chrániť pred chorobami a pomôžu zmierniť zápal.

Jedzte ich aj so šupkou, pretože tam sa nachádza najviac živín.

Tento jednoduchý recept máte pripravený rýchlo a vďaka medu si uspokojíte chute na sladké.

hrusky

Potrebujeme:

2 hrušky
mletú škoricu
kokosový olej
na hrubo pomleté vlašské orechy
med

 

Príprava:

Hrušky si rozkrojíme na polovice. Vyberieme jadrovník. Ak chcete môžete si ich ošúpať, ja ich pripravujem aj so šupkou.
Zapekaciu misu si potrieme kokosovým olejom a do nej si poukladáme pripravené hrušky.
Potrieme ich medom a zľahka posypeme mletou škoricou. Na vrch dáme na hrubo pomleté vlašské orechy.

Pečieme v predhriatej rúre približne 30 minút na 180°C.

Hrušky by mali zmäknúť.

Poukladáme ich na tanier a na každú dáme ešte trochu medu, prípadne javorový sirup.
Hrušky servírujeme teplé.

 

Dobrú chuť vám prajem.

Tatiana Benčeková
Certifikovaná koučka menopauzy, odborníčka na holistickú výživu, aromaterapeutka a terapeutka duše. Komplexne a profesionálne sprevádza ženy na ceste k lepšiemu zdraviu, vnútornej rovnováhe a životnej spokojnosti. Autorka úspešných e-bookov o hormonálnom zdraví, výžive, aromaterapii a osobnom raste - Mega balíček e-bookov s bonusmi. Veľa zaujímavých ekníh nájdete v tejto knižnici Tatianina knižnica. Tatiana učí ženy, ako zvládnuť hormonálne zmeny prostredníctvom jednoduchých zmien v životnom štýle a pomocou alternatívnych a terapeutických metód. Poskytuje individuálne konzultácie a terapie zamerané na výživu, hormonálnu rovnováhu a duševnú pohodu. Viac o Tatiane nájdete tu >>> . Pripojte sa k zrelým ženám na facebooku >>